Diensten

Boekhouding & Fiscaliteit

Als ondernemer wordt je geconfronteerd met een resem belastingen en bijdragen, dat hoort er nu eenmaal bij. Zorg voor gemoedsrust door uw dossier te laten opvolgen en onaangename verrassingen te vermijden.

Wij verwerken uw gegevens conform de wettelijke  bepalingen terzake. Wij zorgen voor een correcte en tijdige vervulling van alle fiscale verplichtingen die u als ondernemer heeft. Het fiscaal optimaliseren van elk dossier is voor ons een must.

Wij zorgen onder meer voor:

  • Het tijdig en correct verwerken van uw boekhouding.
  • Het indienen van uw periodieke btw-aangiftes, intracommunautaire listings en klantenlisting.
  • Het indienen van uw aangiftes in de bedrijfsvoorheffing en roerende voorheffing.
  • De opmaak van uw balans- en resultatenrekening, het tijdig neerleggen van uw jaarrekening bij de Nationale bank van België, de wettelijke verslaggeving en het indienen van de aangifte vennootschapsbelasting en alle bijlagen voor vennootschappen.
  • De opmaak van uw resultatenrekening en het indienen van uw aangifte personenbelasting.
  • De aangifte rechtspersonenbelasting en wettelijke verslaggeving voor verenigingen en vzw's.
  • Het indienen van de aangifte personenbelasting voor particulieren.

Rapportering

Een goed zicht in de financiële situatie van uw onderneming is belangrijk. Wij zorgen dat u een goed zicht heeft op uw onderneming door het aanleveren en bespreken van tussentijdse cijfers.

Startersbegeleiding

Niets zo spannend als uw eerste stappen als ondernemer te zetten. Een eigen zaak beginnen vraagt niet alleen een flinke dosis energie, maar ook een gezonde portie lef en creativiteit. Je neemt risico's en hakt knopen door, maar weet ook tijdig bescherming in te bouwen.

Wij begeleiden u van bij de start met alle wettelijke verplichtingen, de keuze van de ondernemersvorm, en een gedegen en onderbouwd financieel plan. Wij volgen u van kortbij en persoonlijk op. Hierdoor hebben reeds vele van onze klanten de stap gezet van ondernemer in bijberoep naar ondernemer in hoofdberoep en van éénmanszaak naar werkgever.

We fungeren graag als klankbord voor uw ideeën.

'Droom groot. Begin klein. Maar vooral, begin.' Simon Sinek

Ondernemersbegeleiding

Wij begeleiden uw onderneming bij alle belangrijke stappen. Wij begeleiden u bij uw investeringsprojecten met bedrijfseconomisch en fiscaal advies. Wij helpen u met uw businessplan en begeleiden u met de opmaak van kredietdossiers en financieringsvragen. Wij voeren de onderhandelingen met banken om voor u de best mogelijke voorwaarden te bekomen. Wij kunnen u begeleiden in de overgang van éénmanszaak naar vennootschap, oprichting van vennootschappen, opmaak van financiële plannen en prognoses, overname, fusie, ontbinding en vereffening van vennootschappen.

Ook bij u sociale vraagstukken kunnen wij u van dienst zijn.

Wij begeleiden u ook graag bij een aangepaste pensioenopbouw.

Ook bij het overlaten of stopzetten van uw beroepsactiviteiten kunnen wij u begeleiden. U kunt bij ons steeds terecht voor een passend advies op uw maat.

Ligt u wakker van de successierechten die uw erfgenamen later zullen moeten betalen? Ook hier kijken wij samen met u naar de mogelijkheden.

'Ondernemen is zien wat iedereen ziet en daarmee doen wat niemand anders doet' Cor Stutterheim